8 December 2011

TeLuk kamPi

trip ke pulau2 kecil, pesisir pantai dan teluk dah slesai...yes3!!!

sgt best, sgt teruja, sgt asyik..dan mcm2 "sgt" lagi....
expedisi bermula selepas subuh, d mana kami2 smua berkumpul d kuala sungai....

tgk,, pemandangan d kuala sgt tenang kan??

ni antara bot nelayan yg baru blk dr laut

okeh,, sambung citer~ berbekalkan bekalan makanan 3, 4 bakul..dan "transport utama" iaitu bot nelayan(kapasiti 15 ke 20 org),, kami tak melepaskan peluang menghayati anugerah keindahan alam ciptaanNYA.... SubhanallaH :)

lepas naik bot 20 minit,, kami dah terkontang kanting d tgh2 launtan...huwaaaaaaaaa...teruja!!!!
apa yg best,, leh tgk dolpin berenang2 menghampiri bot...siyess ni!!! mrk sgt jinak,, dan nak bkawan dgn kami...OMG!!!


d sebabkan leka dan jakun sgt,, gambar dolpin xdpt d snap pun..sorg pun geng2 expedisi ni xhingat nk snap
dolpin.sobsob:(


setelah kemain sonok tgk dolpin,, kami pun mendarat la d daratan...
 yg plg best,, kat sini xder line!!! si kuning kea(Digi),, si biru ke(celcom) hatta si merah (maxis) skalipun
xder...best3!! baru adventure...jea dak??huhu
kelihatan seorang hamba Allah sedang mencari line talifon...sampai ke sudah xder....haha

pelbagai aktiviti jakun d buat d sini...main lompat2,, gali pasir,, bakar ikan...dan bla3333....mmg seronok,, doable n triple sronok!!! posisi ketika ni adalah pesisir pantai Keranchut.

setelah berfoya-foya (secara berhemah) dan melihat Keagungan Ciptaannya, kami pun meneruskan pelayaran ke Teluk Kampi.....time ni adalah yg xtahan dan mabuk2 laut...alahaiii cian.

yeaaaaaa....sy tak mabuk okeh! nada separa riak..ehe,


di sepanjang jalan laut 2,, mmg hati ni sgt terusik dan angguk2 sambil berkata dlm hati..."betullah...Allah tu Maha Kaya"




try tgk betul2...heeeeeeee

berselisih dgn bot yg membawa pelancong


air sini very2 sejuk...sampai ke tulang belulang


kat sini lah byk udang dan ikan "melepakkan" diri mereka




stelah nk dkat ptg..bru la kami n de geng naik bot balik...meneruskan pelayaran dlm misi kami,,----"nak rasa idup sbgai nelayan laut dalam"


On de way balik,, sempat tgk Sunset!!! wawawawawwaaaaaa....very nice view laaaaaaaaaa
senjakala...siyess cantek!!!

matahari dah say bye2....:(

hope,, one day akan pegi lagi....nak cari dolpin n snap gambar dia manyak-manyak!!! :p

8 comments:

Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...

x aci2..p tak ajak..hehe, nti lau p ag...nk ikut deh? :P

Dina Ifhami said...

wah , cantiknye pmndngan :) tringin nk pegi . hehe

Ainie Apple said...

encik stokin~ nnti jd tekong bot okey..:p

dina~cuti skolah ni bleh la pegi..:)

Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...
This comment has been removed by the author.
Syeikh Ahmad a.k.a Encik Cetokin said...

okes2...awk, jd drebar bot..sy jd tekong,...ok deal? ehe..
jom dina...nt kak ainie apple leh jd pemandu plancong...:P

farid said...

cik jamilah aini ni nok jadi nelayan lah plok...

Febry Ramadhani said...

wah sya jd kepngin ke sana.

Ainie Apple said...

febry~ jum lah kesini...nanti kamu boleh berkarya..hehe