23 February 2012

~This Book For Today~



ermmm... baru je slesai membaca buku ni.
start baca time masuk kje pg td. (kbetulan hr ni jadual tak pax sgt)
buku ni best,,sbb tu mau share kat sni. dan entry ni bkn utk promote atau d taja oleh sesapa...juz sharing-sharing aje... (^_^)
kbetulan masa dk check shelf buku pg tadi,, tertarik plak tgk buku ni yg dk tersengeh atas rak. buku ni bergenre "islam dan sains".(subject heading). penulisnya adalah DR.Danial Zainal Abidin, Dr Danial ni jgk adalah owner kpd sebuah klinik syifa'(rawatan cara islam).

apa yg best ttg buku ni,, sbb ia byk mengemukakan crita2 pedoman dan ilmu Al-Quran yg sentiasa mendahului zaman. Turut di sentuh,, kejadian manusia dan asal usulnya...

~marilah kita sama-sama memupuk minat membaca...tak bleh 1 buku sehari??apakata kita baca 1 buku seminggu (^_^)

10 February 2012

AlhamdulillaH

Lama dah tak update blog ni...sesungguhnya kehidupan d dunia nyata lebih penting dr alam maya.(^_^)
sbenarnya,, sibuk dgn kenduri kendara kengkawan n kenalan rapat. bukak2 diary 2012 terus d hujani dgn jemputan2 majlis sebegitu. sah-sah lah yg menjadi pendamping d saat ini adalah nasi beriani..nasi hujan panas n nasi minyak. tp nasi putih jua yg menjadi pujaan hatiku..(^_^)
selain makan2 apa saja yg disuruh makan, yg harus ada tentulah sesi fotostat snap sana sini majlis tersebut utk d jadikan kenangan abadi 20thn akan datang...ni jelah yg bisa d share (>_<)

Majlis Perkhawinan Ahmad Syazni dan Haslina





Majlis Pertunangan Yanti

~ banyak kuih muih yg tak biasa dilihat, tp kelihatan di majlis yanti. kira ni kuih tradisional orang pineng lah :)

Majlis Merisik Mira


time datang si mira tgh menyiapkan diri. xsempat ambil gambar dgn dia. emaknya adalah my opismate:)





kepada mereka semua., Selamat BerbahagiA (^____^)