17 May 2012

~~~When you wake up in the morning, 
do not expect to live until evening~~~












(^____*)

10 May 2012

Jum Bersyukur !!!!

ermm...kelihatanya, sy semakin rajin mengupdate blog. setelah sekian lama menyepi dan melayan prasaan sensorang..ahaiiiii, xlah. sy cuma agak kebizian...klau lah diri ini ada "kind magic" rasa mcm nak tambah 24jam jadi 26jam sehari..ehhhh, 26jam jea?? tambah 2jam jea ek?? alang-alang blh tambah putaran masa....tambah la byk-byk.
jawapan naif~saya tak tamak okeh!!! dpt tambah 2jam pun dah rasa enough...more than enough. bersyukur sgt dah...tp semua ni mustahil la kan :)


cakap pasal bersyukur....
tahukah anda?? (chewah, mcm rancangan discovering plak). ok, serius.




Ujian syukur itu lebih hebat berbanding ujian sabar..kita mendapat nikmat yang Allah rezekikan pada kita..., kadang-kadang kita terlupa siapa kita..dan membuatkan kita ta'ajub dengan diri sendiri. 
Ya Allah..siapa kita dipandanganNya??


Saat saya merenung langit cerah..melihat kehidupan sekeliling masih berjalan seperti biasa..tersenyum sendirian, Allah itu memang BAIK...

dan ketika ini...
tanpa kita sedar...

✿~ ada jasad bernyawa DILAHIRKAN di dunia..
✿~ ada insan sama JATUH CINTA pandang pertama.
✿~ ada manusia sedang NYENYAK dibuai mimpi..(tido siang)
✿~ ada orang menerima PENDAPATAN lumayan hasil lelah meraka..
✿~ ada pasangan BERKAHWIN membina istana bahagia..
✿~ ada budak baru BELAJAR MEMBACA..
✿~ ada anak baru belajar MENYEBUT pertama kalinya..
✿~ ada yang MERENUNG JAUH ke angkasa merenung impian..
✿~ ada yang MENIKMATI hari terbaik hari ini..
bermakna..dan indah..

tapi ketika ini..
tanpa kita sedar...mungkin

✿~ ada yang DIKHABARKAN hidupnya hanya seminggu lagi..
✿~ ada yang MEMBUNUH dirinya sendiri..
✿~ ada yang MERAYU rezekinya di hujung jalan..
✿~ ada yang KEHILANGAN kesayangan mereka selamanya..
✿~ ada yang DIJATUHI HUKUMAN ke penjara seumur hidupnya..
✿~ ada yang BEKERJA 16 jam tanpa henti tiada habuannya..
pahit..dan perit..





saya disini??

saya disini bersyukur...kerana ada masa dan kesempatan menulis





p/s : Harusnya..aku BERSYUKUR, terima kasih Allah atas segala NIKMAT kurniaanMu ini..tidak mampu ku luahkan betapa aku bersyukur padaMu, segala puji hanya bagiMu..♥♥