24 January 2013

~Mari Berselawat~



Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1434H

Entri ini ditulis pada jam 1.30pg…24hb jan 2013 bersamaan 12rabiul Awal 1434H. tapi disebabkan tenet jem..maka ianya fail utk di publish!! Sabooo sabooo…tenet bukan hidupan bernyawa,,dia xkan paham klau kita bg kata cacian dan makian pun.eheee,,okeh,,bersempena dgn Maulidur Rasul yg dinanti ini,,,mari lah kita sama2 meraikan hari kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad SAW yg sgt kita sanjungi. Ermmm..mcm mana nk rai?? Jawapannya,,perbanyakkan lah selawat dan salam pd Baginda…kerna, Baginda adalah pemberi syafaat kpd kita di Akhirat nanti.. (^__^)

Sabda Rasulallah : "org yg plg dekat dgnku pd hari kiamat adalah org yg paling byk berselawat kepadaku..."

Sesungguhnya,
Agama adalah utk kehidupan di Akhirat, Harta adalah untuk kehidupan di dunia.
Sabda Rasulullah saw: "Iman itu bukanlah angan-angan, Dan bukan pula ucapan, tetapi sesuatu yg menetap di dlm dada lalu di buktikan dgn perbuatan"...
ayuh!!!! Mari jadi Hamba,
Semoga Allah Redha

*klau abg syihab firdaus baca entry ni…tlg msg ya. Sbb your number hilang tanpa jejak. Ada perkhabaran indah nk inform ni :p
jengg jengg jengggggg

 p/s: sjak bulan 9 lagi tak update blog..(5bulan hokeyh) tiba2 muncul dgn muka tak bersalah,,dan buat entry ucapan Salam Maulidur Rasul..ape kes ni??hehe…

No comments: