18 March 2013

~Febuari yang Penuh Makna~



TQ Allah..

kerana menghadirkan insan-insan yang baik di sisiku..
tahun 2013 memberi banyak makna bahagia..semoga semuanya akan berkekalan dan lebih banyak lagi ruang bahagia akan tercipta..:)
ok,,kat bawah ni entry utk whole bulan febuari..chop3!!!! sekarang kan bulan Mac??? malas jawab.****silent***hehehe

15hb Feb 2013
~ Top management buat simple meeting di D' Feringhi, Pulau Pinang. Menginap di Villa yang tersergam indah atas bukit Teluk Bahang..Alhamdulillah, merasa jgk duduk Villa. walaupun hanya 2hari 1malam..itu pun utk perah otak berfikirrr..huhu. 
ruangan ni dalam level 3 klau tak silap..3pasu tu dipenuhi oleh orkid. i luv orkid :)

time ni mundar mandir pilih bilik mana nk letak barang2...this villa have 8 bedroom!!!

ruang santai paling bawah

16hb Feb 2013
 ~Sabtu pagi, ada simple meeting..dari jam 8.00pg sampai la masuk waktu Zohor. 
teman baikku..slalu kena bawak dia ni..hehe

bilik meeting yg super duper sejukk..tahap dewa sejuk :p

bila tak tahan sejuk n mengantuk,,kami lepak sini..:)

ni ruangan santai..jum pesan kopi O..:p


Malam tu, dah start packing barang utk balik ke sungai petani..sepatutnya must stay for next conservation utk hari ahad...tp TERPAKSA balik, untuk prepare apa yang patut for the next “kenduri Kesyukuran”




17hb Feb 2013
~Beli barang-barang sikit..segala mak nenek doorgift, kotak..dan paperbag. Seronok sangat boleh lepaskan kerinduan pada segala jenis riben, bunga, pembalut, yang cute miut tu... Nah!!!! ni hasilnya..hukhuk :p
ini handmade yea..hehe

about 200pcs yg handmade..lepas tu beli kt kedai sbb tak larat.
yang ni bunga telur cap kedai..:)


18hb Feb until 20hb Feb 2013
~ Pergi kerja seperti biasa...
~Buat simple meeting wif my staff untuk tugasan yang perlu diorang buat sepanjang dua hari saya bercuti.. Diulangi...”Dua Hari” Wut???? Dua Hari???? Ya. Hanya dua hari..tak mau tamak-tamak sgt. Cuti harus di simpan hokey :p
orang rajin masuk opisss :p


21hb Feb 2013
~dah cutisssssss!!!! time nilah segala persiapan nak kena buat. Deal dengan org tu, deal dgn org ni.. talifon si A, talifon si B.. dan semua org yang harus di talifon dan boleh di talifon,,semua sy talifon. mood: kelam kabut jgk la. Walaupun checklist panjang berjela dah di buat :(

22hb Feb 2013
~time to packing... packing....dan packing. Penat “toksah” habaq la..(baca nada utara ye.hehe)
Mmg penat. Tulang belakang rasa macam mengerekot..:(

paperbag..ratus ratusan


dalam paperbag ni ada bunga telur..bahulu,,dan kismis :)

bawah meja+atas meja. hopefully cukup utk semua tetamu :)
 
 
23hb Feb 2013 bersamaan 12 Rabiul Akhir..
~Nerbesss!!!! bukan pasal ape..takut makanan sikit, tetamu ramai..atau tetamu sikit..makanan “ramai”..nanti tak habis byk..macam mana????ok takpa. Boleh tapau/bungkus bawak balik...kan3:)
~Abang Syihab yang di war-warkan hilang tanpa jejak pun hader..TQ pada blog ni sbb mengembalikan abg syihab.hehe
~Alhamdulillah, majlis lancar..umpama trafik lancar di Kuala Lumpur bila musim raya...smooth je. Tetamu mencurah-curah lepas zohor..until magrib. Seronok layan tetamu yang macam2 kerenah. Yang sesat ada..yang kena pegi rescue pun ada..yang kena call banyak kali sampai bateri hset low pun haderr...apepun,,korang mmg terbaik la..sampai jgk!!!!!
~Alhamdulillah..semua OKEY (^______^)

kengkawannn

tukang make-up dan tukang pemakai inai last minute.TQ!!!!

pakar runding inai di jari..hehe

kesayanganku...:p


24hb Feb 2013
~pergi jumpa keluarga angkat semua. Byk ucapan tahniah yang kami dapat.. Hadiah pun byk!! tak tahu la berapa keturunan baru habis bukak hadiah(ok tipu, jgn percaya) :p



25hb Feb 2013
~pergi kerja seperti biasa..semua officemate terkejut. Apaaaaa??? datang kerja dah?? iyeaaaaaa. I'm “workholic” kan. Dua-dua gile kerja. Hasben n wife. Tapi gaji sikit macam tu jgk kan..hehehe
~waktu lunch, terus pecut pergi kedai. Nama kedai: Village Island..fuh, damai je bunyi nama kedai ni kan. Ini adalah kedai bunga...after choose deep pink rose, terus cakap kat amoi tu..”i nak u combine kan roses n coklat ya” kalau boleh, u bagi nampak “wild” sikit la...coz i mau bagi sama orang manyak kuat maaaa...muka manyak garang wooo..hehe(sambil tergelak kecil: pandai gak haku cakap slang amoii)
she's said: ooo..haaa..u manyak bagus lo..mau bagi sama hasben u aaaa...brapa lama u kawen maa??
me: tak cakap banyak, senyum..dan tunjuk inai yg still merah di jari..:)
untie amoi tu kata, gubahan ni di beri nama: Jangan Lupakan Daku..:)

ilham dari sy sendiri..tp untie amoi yg buat.hehe



~next, pergi beli kek. Sebab dah petang, choice dah tak byk. Juz ada kek coklat dan kek pandan. disebabkan pakai baju warna pile green hari tu,,terus ambik kek pandan..match dgn baju.haha
de last pieces of cake..Alhamdulillah,,mujur SEDAP :)


~bila dah dpt semua item yg di hajati..terus pecut pegi rumah mak angkat. Owhhh maksu,, u ar my herow!!! maksu dan paksu sepakat nak buat mee udang dan ayam panggang.
~it's already 6.00pm..bufday boy nak dtg 8.00pm. Sempat kea????????huwaaaaaa
~after isyak, he's arrive. Sampai-sampai, terus sibok je nak chek bonet kereta kita. So,, kantoi la ada bunga n coklat dalam tu..tak dapek nak nolong. Surprise tak jadi.sobsob
~bawak pergi rumah maksu..kononnya maksu panggil nak bsembang sebab lama tak datang kan...
~masuk rumah maksu, hah..terus dapat semeja makanan sodap. Berbaloi-baloi. Kalau celebrate kat kedai, confirm RM200, ke 300 terbang...kan3. 
mee udang..home made :)

ayam panggang versi perak+penang. sedap sgt3
by de way,,TQ maksu. Sbb sudi masak utk mr. boboboyyy. Sayangggggg maksu :)

ucapan bufday utk suami (^__*)
SELAMAT HARI LAHIR  my "Hasben"..
Insan yang penuh dengan kasih sayang..♥
Buatmu suami tercinta,Doa ku tujukan khas buatmu tika bersujud agar kehidupan kita sentiasa dirahmati dan dilindungi Allah SWT.. semoga hidupmu di berkati Allah, di panjangkan umur, dimurahkan dengan rezeki yang BERKAT dan diberikan kesihatan yang baik untuk sama-sama melakukan ibadah dan menikmati dunia ini..:)
 
Pesanan ikhlas utk adik-adik di luar sana~BERCINTALAH SELEPAS NIKAH (^_^)

4 comments:

Anonymous said...

"Takut makanan ramai tetamu sikit" ^_^

Anonymous said...

hello

Ainie Apple said...

wahai "anon2 sekalian"
sila informkan nama anda..en.farid,sila muncul..hehe

eima said...

tahniah dear .... wahhh mee udang home made tu mmg nampak sodap